Trafikte insan hayatı oldukça önemlidir. Sürücülük ise tecrübe ve deneyim gerektirmektedir. Bu nedenle yeni sürücülerin ya da ehliyet alma sürecinde olan kişilerin, özel direksiyon dersi alması oldukça önemlidir. Bu tarz dersler ile kişiler daha fazla deneyim ve daha fazla tecrübe kazanmaktadır.

Neden İstanbul’da Özel Direksiyon Dersi Almalısın?

Trafik yoğunluğu olan yerlerde özel direksiyon dersi almak, daha tecrübeli olmanızı sağlayacaktır. İstanbul, trafik yoğunluğu oldukça yüksek bir şehirdir. İstanbul’da aldığınız özel direksiyon dersi ile farklı trafik koşulları ile karşılaşabilirsiniz. Derslerinizi bu yoğun trafikte alarak, nasıl güvenli bir sürüş yapacağınızı öğrenebilirsiniz.

Özel Direksiyon Dersi Aldıktan Sonra Kaç Saatte Trafiğe Çıkabilirim?

Özel direksiyon dersini, gittiği sürücü kursu ile alan bir kişi, çoğunlukla ehliyet sınavını başarılı bir şekilde geçtikten sonra trafiğe çıkabilmektedir. Bu süreç, kişinin yeteneklerine, sürücü kursu performansına, tecrübesine ve hızına bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir. Ortalama olarak 10 – 12 saat özel direksiyon dersi alan bir kişi, rahat bir şekilde trafiğe çıkabilmektedir.

Sürücü Kursu

Sürücü kursları, ehliyet belgesi alabilmek için başvurduğumuz, direksiyon ve teorik sınavlara hazırlanmamıza yardımcı olan bir kurumdur. Bu kurumlarda, yani sürücü kursu yerlerinde trafik kurallarından, ilk yardım derslerine kadar teorik eğitimler verilmektedir. Trafik içerisinde sürüş tekniklerini en ince ayrıntısına kadar işleyen direksiyon eğitimleri de verilmektedir.

Sürücü Kursu Hizmet Belgeleri Nelerdir? 

Sürücü kursuna kayıt olmadan önce ilk olarak kursun hizmet belgelerini öğrenmelisiniz. Bu belgeler, kursun güvenirliği ve kalitesi hakkında size bilgi verecektir. Ayrıca kursun hizmet belgelerini inceleyerek size iyi bir eğitim verip veremeyeceğini de anlayabilirsiniz.

Sürücü kurslarının önemli belgelerinde biri eğitim programı belgesidir. Bu belge, kursun hangi konuları kapsadığını ve bu eğitimlerin ne kadar süreceğini göstermektedir. Ayrıca bu belge ile sürücü kursu eğitimlerinin size ne gibi beceriler kazandıracağını ve sürücü olmanıza ne kadar sürede yardımcı olacağını göstermektedir.

Önemli olan bir diğer belgede uzmanlık belgesidir. Bu belge, kursun yetkin ve deneyimli eğitmenler ile çalıştığını göstermektedir. Sürücü kursu eğitmenlerinin gerekli lisanslara ve sertifikalara sahip olup olmadığını da bu belge ile öğrenebilirsiniz.

Bir diğer belgede işletme izni belgesidir. Bu belge ile kursun yasal olarak faaliyet gösterdiğini ve yetkili kuruluşlar tarafından onaylandığını öğrenebilirsiniz. Belgeye sahip olan kurslar, yasal standartlara uygun ve güvenilir bir kurumdur.

Hangi Ehliyet Kursunu Almalıyım? 

Her ehliyet kursu, farklı özelliklere, hizmetlere ve fiyatlara sahiptir. Bu nedenle doğru ehliyet kursunu seçmelisiniz. Kursun kalitesi ve güvenliği oldukça önemlidir. Bunun yanı sıra özel direksiyon dersi ve diğer işlemler, hangi ehliyet kursunu alacağınıza göre değişiklik göstermektedir.

Kamyon Ehliyeti Hangi Sınıftır? 

C sınıfı ehliyetler, kamyon ve çekici tipi araçların kullanılması içindir. Geçerlilik süresi 5 yıl olan C tipi ehliyeti ve kamyon ehliyeti alabilmek için kişilerin B sınıfı ehliyete sahip olması gerekir. C sınıfı ehliyet için bu kriterlere sahip olmak gerekir.

Kamyon Ehliyeti Kaç Yaşında Alınır? 

Belirli ehliyetleri almak ve belirli araçları kullanmak isteyen kişilerin, belirli bir yaşı doldurmuş olması gerekir. C sınıfı ehliyet ile kamyon ehliyeti almak isteyen kişilerin en az 22 yaşında olması gerekir. 22 yaş altında olan kişiler, bu ehliyeti alamamaktadır.

Kamyon Ehliyeti Yaş Sınırı Kaçtır? 

Ehliyetler, belirli bir yaşa kadar geçerlidir. Kişiler bu yaşlarını doldurduktan sonra trafiğe çıkamamaktadır. C sınıfı yani kamyon ehliyeti olan kişiler, bu ehliyetini sağlık sorunları yaşamadığı sürece 69 yaşına kadar kullanabilmektedir.