Nazan ÇOLAK (BURSA İGFA)- Bursa’nın yeni yıla iki yeni Bilsem ile başladığı müjdesini veren BTSO Kamil Tolon Bilim ve Sanat Merkezi müdürü Mustafa Akyol “2021 yılı sonu itibariyle 225 olan BİLSEM sayısının bu yıl 350’ye ulaşmasının hedeflendiğini” söyledi.

Konu ile ilgili olarak BTSO Kamil Tolon Bilim VE Sanat Merkezi müdürü Mustafa Akyol ile “yeni açılan Bilsemleri” konuştuk. Müdür Mustafa Akyol, Bursa’da ilk hizmete giren Bilsem okulunun Mustafakemalpaşa Hamzabey Bilim ve Sanat Merkezi olduğunu belirtti. 38 özel yetenekli öğrenci ile 2000 yılında eğitime başlayan Mustafakemalpaşa Hamzabey Bilim ve Sanat Merkezi ardından kurulan ikinci kurum olan BTSO Kamil Tolon Bilim VE Sanat Merkezi diğer bilim sanat merkezleri gibi aynı çerçevede eğitime devam etmektedir. Bursa’da üçüncü kurum olarak açılan Nilüfer Halil İnalcık Bilim ve Sanat Merkezi ilk öğrencilerini 2017-2018 yıllarında yapılan tanılama sürecinde almıştır. Müdür Mustafa Akyol’dan Yıldırım ve İnegöl’de 2021 yılında faaliyete giren diğer Bilsem kurumlarını da öğrenmiş olduk.Müstakil Sanayici ve İş adamları (MÜSİAD) İnegöl Şubesi tarafından yapılan MÜSİAD Saime Sultan Bilim ve Sanat Merkezi 2021 yılında eğitime kapılarını açtı. Yine 2021 yılı içerinde eğitime başlayan Yıldırım Bilim ve Sanat Merkezi de Bursa’daki üstün yetenekli çocuklar için eğitimde yerini aldı.

“BTSO KAMİL TOLON BİLİM VE SANAT MERKEZİ’NDE ÜSTÜN YETENEKLİ ÇOCUKLARIN EĞİTİMİNE DEVAM EDİYOR”

2001 yılında açılan ve 2007-2008 yıllarından itibaren BTSO eğitim kampüsündeki yeni binasında eğitim öğretime devam eden kurumda Mustafa Akyol 4 yıldır müdür olarak görev yapıyor. 2000
yıllarından önce pek bilinmeyen Bilsem kurumlarının sayısı artması tesadüf değil. Müdür Mustafa Akyol “Farkındalık arttıği için rağbet arttı” dedi.Müdür Mustafa Akyol kurumda eğitim çerçevesinin beş aşamadan oluştuğunu ifade etti. Genel Yenek /Müzik /Resim dallarında tanılanan öğrencilerin Bilsem Kurumlarında kapasitelerini en ust düzeyde kullanmalarına olanak sağlanıyor. Özel yetenekli öğrencilerin uyum ,destek eğitimi, bireysel yetenekleri fark ettirici , özel yetenekleri geliştirici ve proje aşamalarından sonra geleceğimize faydalı bireyler yetiştirilmesi vizyonu ile hareket edilen kurumda öğretmelerin de sınav ile alındığını belirten Müdür Mustafa Akyol ile Bilsem’i konuştuk.

“BİLSEM KURUMLARININ ÖNEMİ ARTIYOR”

Son olarak Müdür Mustafa Akyol, yeni açılan Bilsem kurumları ile ilgili iyi dileklerini bizimle paylaştı.“Akranlarından birkaç yıl daha önde oldukları için kendileri gibi zeka düzeyinde homojen bir grupta eğitim almak zorundadırlar” diyerek özel yetenekli çocuklar için Bilsem’in önemini vurguladı. Yeni açılan kurumların ilimize, ilçelerimize , ülkemize faydalı olması temennileri ile röportajımızı
sonlandırdık