Victoria’s Secret’ta tarihte ilk kez Down Sendromlu bir manken alındı. Güzellik kalıpları nedeniyle eleştirilen dünyaca ünlü iç giyim markası Victoria’s Secret melekleri kadrosuna Down sendromlu model Sofia Jirau’u dahil etti. Güzel model firmanın yeni kampanyası için objektiflere poz verirken bu hareket dünya çapında yankı uyandırdı.

Güzellik algısı ile son dönemde tepki gören dünyaca ünlü marka Victoria Secret, tarihte ilk kez Down sendromlu bir modelle çalıştı.

Geçen yıllarda New York Moda Haftası’nda podyuma çıktığı sırada dikkat çeken Down sendromlu model Sofia Jirau, Victoria Secret için objektif önüne geçerek poz verdi.

Bir süre önce modacıların ilgisini kazanan Sofia Jirau, Victoria’s Secret için poz veren ilk Down Sendromlu model oldu.

Victoria’s Secret tarihinde bir ilk oldu. Son dönemde güzellik kalıplarının dışına çıkan marka bu kez yeni kampanyasında ilk defa Down sendromlu bir modele yer verdi. Firmanın Instagram hesabından yapılan resmi duyuru ile 25 yaşındaki Sofia Jirau, Victoria’s Secret kampanyasında yer alan ilk Down sendromlu model olarak tarihe geçti.

Jirau’nun yanı sıra 17 ismin yer aldığı kampanyada Hailey Bieber, Taylor Hill gibi ünlülerin yanı sıra hamile bir aksesuar tasarımcısı Sylvia Buckler da yer aldı. Down sendromlu ilk Victoria’s Secret mankeni Instagram hesabından yaptığı açıklamada, “Hayal ettim, çalıştım ve bugün bir rüya gerçek oldu. Sonunda sana büyük sırrımı söyleyebilirim…” ifadeleriyle dikkat çekti.

“Down sendromlu ilk Victoria’s Secret modeliyim. Projelerimde beni her zaman desteklediğiniz için hepinize teşekkür ederim. Bu sadece başlangıç ama artık sınır yok!” sözleriyle dünyaya adını haykırdı.

2019 yılında Porto Riko’da modellik kariyerine başlayan genç kadın, aynı yıl, ‘I love it’ sözünden yola çıkarak Alavett adlı çevrimiçi mağazasını açtı. Sofia Jirau, ilk olarak 2022 yılında New York Moda Haftası’nda podyumda yürümüş ve Down sendromu hakkında farkındalığı artırmak amacıyla ‘Limitsiz’ adlı bir kampanya başlatmıştı.