Bayraklar ülke değeri, kurumsal semboller açısından önemli malzemelerdir. Çeşitleri olan bayraklar bir yere nitelik ve anlam katabilir. Örneğin gönder bayrak modelleri görsel açıdan etkileyici bir üründür. Direklerde çeşitli sembolleri olan gönder bayraklarla etkili bir giriş alanı oluşabilir.

Gönder Bayrak Nedir?

Kelime anlamıyla tanıma başlamak gerekirse, gönder kelimesi, yükseklik ve ufuk gibi anlamlara gelir. Konumlandığı yer açısından gönder bayrak yüksek direklerde kullanılan bir bayrak türüdür. Kendi içinde boyut ve çeşitleri değişebilir. Beklentilere göre bayrak kumaşları ve boyutları konusunda hesaplama sağlanmalıdır.

Gönder Bayrak Nerede Kullanılır?

Gönder bayrakların kullanım alanları oldukça fazladır. Birçok mağaza, işletme, alışveriş merkezi girişinde bu tür bayraklar görebilirsiniz. Örneğin otomotiv firmaları marka temsili olan bayrakları sembolize eden gönder bayrak modellerini sıkça tercih eder. Satışı yapılan araba markaları temsili olan görseller gönder bayrakta bulunabilir.

Gönder bayrakların okullar, hastane girişleri, çeşitli devlete bağlı kurumlarda görülmesi yaygındır.  Giriş bölümünde olduğu kadar iç kısımlarda, bina içinde de gönder bayraklar olabilir. Boyları değişebileceğinden daha ufak modellere rastlamak mümkündür.

Makam Bayrağı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

Bayrak türlerinden biri olarak makam bayrağını, Türk bayrağı çeşitlerinden biri olarak tanımlamak mümkündür. Genellikle kamu kurumlarında makam bayrağı çeşitleri sıkça kullanılır. Örneğin Devlet Su İşleri –DSİ bayrağı makam bayraklarından biridir.  Okullardaki makam bayrakları da bir başka örnek olabilir.

Makam bayraklarının kullanım alanları, temsil ettiği kurum veya ülke açısından oldukça fazla seçenek sunmaktadır. Belediyelerde, derneklerde makam bayrağı kullanılabileceği gibi spor kulüplerinde de görülebilir. Kullanılan yere göre çeşitlerden de bahsetmek mümkündür.

Makam bayraklarını askeri alanlarda sıkça görmek mümkündür. Çeşitli askeri birimleri temsil eden makam bayraklarını bir başka çeşit olarak düşünmek gerekir.

Makam Bayrağı Çeşitleri Nelerdir?

Makam bayrakları çeşitleri, boyut olarak farklı türlerde görülebilir. Makam direklerine eklenen ve kurumu temsil eden makam bayrağı ile görsel açıdan etkili sonuçlar alabilirsiniz. Özel tasarlanan makam bayrakları, spor kulüp bayrağı, dernek, protokol, ulusal bayraklar çeşitler arasındadır.

Makam bayraklarını çeşitlerine göre nerede ve nasıl konumlandırmak gerektiği ayrı bir konudur. Makam bayrağını konumlandırma yönetmelikleri, kuruma ait bilgi olarak değerlendirilecektir. Bayraklar çok büyükse ve girişte sıkışık bir alan olacaksa daha geniş yerler veya küçük bayraklar seçilebilir.

Makam bayraklarının her çeşidi, kurumu temsil ettiğinden son derece önemlidir. Devlet kurumlarını sembolize eden kısaltmalar bayrakta yer alır. Resimler, semboller bayrak prosedürlerine göre hazırlanmalıdır. Türk bayrağı hazırlanacağında kanun kapsamında belirtilen ölçülere bakıldığı gibi diğer bayraklarda da formalitelere dikkat edilir.

Flama Bayrak Nedir? Nerelerde Kullanılır?

Bayrak türlerinden biri olarak flama bayraklar en yaygın kullanılan seçenekler arasındadır. Reklam, tanıtım amacıyla hazırlanan flama bayrak modellerinde şekil açısından çatallı görünüm olabilir. Genellikle uzunlamasına görülen flama bayrakların teknik özellikleri değişebilmektedir. Ölçüler, detaylardaki görseller planlama ardından hazırlanacaktır.

Uzunlamasına sabit bir yerde duran, bazen de asılarak kullanılan flama bayraklar iç ve dış mekanlarda kullanılabilir. Yere sabitlenen mekanizma üzerine flama bayrak eklenerek etkili bir görsel oluşturulacaktır.

İnce uzun flama bayraklar, üçgen formda yoğun aralıklarla hazırlanan flamalar, çeşitli alanlarda kullanılabilir. Seçim dönemlerinde caddeleri üst taraftan saran bayraklar reklam verme açısından bir kullanım çeşididir. Kamusal alan girişlerinde belirli bölümlerde flama bayrakla yönlendirme ve tanıtım sağlanabilir.

Firma temsili olarak binalara asılacak bir bayrak varsa bu tür çeşitlerde uç kısımları sivri ve ikiye bölünmüş bir görünüm verir. Türk bayrağı şeklinde flama bayrak çeşitleri törenlere özel olarak kullanılabilir. Törenler, kutlamalar flama bayraklarda önemli kullanım yerleridir.