Birsen SUBAŞI (BURSA İGFA)- Bursa MİSİAD Genel Başkanı Erol Taşçı, “2014 yılında Genel Başkan Sayın Feridun Öncel önderliğinde Ankara’da kurulan Memleketçi ve Sanayiici İş İnsanları Derneği 44 ülke ve aynı zamanda 81 il ve ilçede faaliyetlerini devam ediyor. Hiç bir zaman arkama bakmadım, her daim önüme bakarak yol aldım.. Koltuk sevdam hiç olmadı, zamanı gelince daha çok çalışarak faydalı olacak insanlara yerimi seve seve bırakırım.. Hayata ve insanlara her daim pozitif bakan bir yapıya sahip oldum, uzun vadede plan yapan ir insan değilim, önemli olan insanların yüreklerinde hoş bir seda bırakmaktır..!” dedi.

“MİSİAD’DA KUTUPLAŞMA, İDEOLOJİ VE SİYASET YOKTUR..!”

Taşçı, “MİSİAD Ahilik Sistemi üzerine kurulmuştur. Türk ticaretinin büyük ihtiyaç duyduğu, doğru, dürüst, ahlaklı ticareti kendi ticari bilinciyle yoğurarak, en etkili biçimde vermeye çalışmaktadır. Ahilik kültürünü tamamen doğru bir biçimde yansıtarak Türk milletinin ticari bilincini tüm dünyaya kanıtlayan, milli gücünün sesi olma sloganıyla yola çıkmıştır. Vatanını, milletini ve bayrağını seven herkese kapılarını sonuna kadar açmış, ötekileştirmeye taviz vermemiştir. Bursa’da farklı ilçelerde, farklı görüş ve ideolojilere sahip, ilçe başkanlarıyla bunun en güzel örneğini görmekteyiz. Misiad, Türk insanını arkasına alarak, tabandan gelen bir siad olduğu için vitrinde çok güçlü bir yapıya sahiptir. Şu anda dünya çapında 44 ülkede şubelerimiz mevcut olmakla birlikte, yıl sonuna kadar bu sayının 100’e yaklaşması beklenmektedir. Türk Cumhuriyetleri, Afrika ve Nepal ulaşılan insan sayısı ve coğrafi konum itibariyle erişilen başarının açık bir göstergesi konumunda..” dedi.

“ÜRETENİN YANINDAYIZ”

Milli sermayenin kalkınması ve desteklenmesi için mücadele ediyoruz. Teşviklerimizin % 80 hayvancılık ve tarımsal üretim bandında gerçekleşmektedir” diyen Taşçı, “Yani üretenin yanındayız. Bunun için Avrupa’daki gelişmişlik ölçütünde, kendi ülkemiz ve yerli sermayemizin gelişerek artması için elimizden gelen gayreti sarfediyoruz. İnsanları üretici gücüyle kabul ediyoruz. Misiad olarak, yapmış olduğumuz yardımların reklamını yapmıyoruz. Sayıya takılan bir yapımız yoktur. Fabrikalar ve çalışan işçi kesiminde bizi bilmeyen yok, en büyük reklam insanların yüreğine dokunabiliyor olmaktır; bunu başardığımızı düşünüyoruz..

Özellikle pandemi sürecinde sosyal yardımlara ağırlık verdik, Misiad Belçika olarak, İzmir depreminde 800 bin TL sosyal yardımda bulunulmuştur, Erzurum, Siirt, Kars, Gaziantep, Elazığ başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun tamamında öğrencilere kışlık bot ve mont, o bölgede ihtiyaç sahiplerine 1 milyon liraya yakın para yardımında bulunulmuştur. Bursa’da Ramazan ayında her gün 360 aileye kendi evinde iş imkanı verdik, bunun temel amacı ise insanların hazıra konma bilincinden uzaklaşmalarını sağlamakla beraber ulaşılan günlük aile sayımız şu anda 1000’e yakın Misiad olarak , kendi bünyemizdeki her ölçekteki işletmelere aynı zamanda sosyal yardım ve birlikte kalkınma bilincini de aşılayarak , farkındalık oluşturmaya çalışmaktayız. Bursa‘ da Ocak ayında çok daha ciddi bir yapılanmayla bünyesine büyük sanayiici iş adamlarını alarak özellikle dağ yörelerindeki ( Harmancık, Keles, Orhaneli) üreticilere doğrudan ulaşarak en kısa yoldan ulaşmayı hedeflemekteyiz” şeklinde konuştu.