Halil İbrahim KARABIYIK – Fırat AKAY/İZMİR, (DHA) | 07 Ağustos 2021 Cumartesi – 0:01 | Son Güncelleme : 07 08 2021 – 0:01
İzmir’in Çiğli ilçesinde, freni boşalan kamyonet sokakta oynayan çocukların arasına daldı. Kamyonetin çarptığı 2 çocuktan 1’i yaralanırken araç ile ağaç arasında sıkışan 6 yaşındaki Mihrimah Gece Akalın ise hayatını kaybetti. Kazanın ardından sürücü yaya olarak olay yerinden kaçarken, talihsiz Mihrimah’ın elinden düşürdüğü oyuncak bebek yürekleri sızlattı.
GERİYE OYUNCAK BEBEK KALDI
Kazanın ardından polis ekiplerince bölgede inceleme yapıldı. Olay yerinde Mihrimah’dan geriye kalan oyuncak bebek yürekleri sızlattı. Polis ekipleri kaçan şüpheli yakalamak için çalışma başlattı.
KAZA ANI GÜVENLİK KAMERASINDA
Bu arada kaza anı çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntüde freni boşalan kamyonetin sokaktan çıktığı görüldü.
CANINI ZOR KURTARDI
Öte yandan, kaza öncesi iki torunu ve komşusunun kızı Mihrimah Gece Akalın ile ilgilenen Şenlik Çöpürkaya (67), yaşadığı korku dolu anları anlattı. Kaldırımda oturdukları sırada kamyonetin hızlı geldiğini ifade eden Çöpürkaya, “Yukarıdan aşağıya dogru hızla geldi, çocuklarla birlikte burada oturuyordum. Bana doğru geldiğini gördüm 2 tane torunumu kucağıma aldım Esila ve diğer torunumu çektim ama o çocuğu Mihramah’ı kurtaramadım. Çocuğu ağaca sıkıştırdı. Şoför uzun boylu sakallı biriydi. Arabayı geri itti yardım etti ama ondan sonra kayboldu dedi.